1074 Budapest, Dohány utca 16-18. 1/3.
H-P: 08:30 - 20:00
+36-1/215-6351, +36-20/979-74-14
Elérhetőségek

Hátmasszázs

A manuálterápia (csontkovácsolás), mint ősi kezelés a köztudatban kissé misztikusnak tűnik. A laikusok gyakran túlértékelik, míg az orvosok sokszor kritizálják, sarlatánságnak tartják. Szerencsére manapság egyre elfogadottabb e kezeléstípus, olyannyira, hogy Amerikában számos orvosi egyetemen választható szakképzésként oktatják.Technológiánkban a lágyabb, de alaposabb masszázstechnikákkal és kimozgatásokkal dolgozunk.

Ma Magyarországon több típusú csontkovácsolást, csontrakást is megtalálhatunk. Számos csontkovács igazítja helyre egyetlen mozdulattal az elmozdulásokat, míg mások előtte inkább statikailag elemzik a testet, majd ezt követően alaposan átmasszírozzák az izomcsoportokat és lágyabb technológiákat alkalmaznak az eredmények elérlésére.

A kínai masszázsnál már 5000 évvel ezelőtt, míg a tradicionális thai masszázsnál közel 2500 évvel ezelőtt fellelhetők voltak a különböző csontkovács fogások. Már akkor rájöttek, hogy csupán masszázzsal nem lehet minden betegséget meggyógyítani. Felismerték, hogy nem csak a meridiánoknál lehet energia-elakadás, hanem az ízületek helyretételével is feloldhatók egyes energiablokkok. A tradicionális thai masszázs részeként a masszőr az összes ízületet kimozgatja. A kínai masszázsnak pedig fontos része a "háttaposás", amellyel a csigolyákat csúsztatjuk óvatosan a helyükre.
 

A csigolyák közül 31 pár idegnyaláb jön ki, s mindegyik egy bizonyos bőrfelület, izom vagy belső szerv idegi kapcsolataiért felelős. Ha ezek az idegpályák – a csigolyák elmozdulása miatt – nyomás alá kerülnek, különféle működési zavarokat idézhetnek elő, melyek számos betegséghez vezethetnek. Ha az idegpálya nyomását – mint okot – megszüntetjük, az esetek többségében az okozat, azaz a betegség is javul, elmúlik.

A jó csontkovács sohasem okoz fájdalmat, így elkerüli a baleset lehetőségét. A módszer magasabb fokának tekinthető az ún. izomkontroll, melynek során a kezelt személy aktív közreműködésével, ellennyomásokkal az ízületeket lágyan a helyükre csúsztatjuk.

Legfőbb javallatok: a módszer szinte minden területen hatékonyan alkalmazható, többek között mozgásszervi- és belső szervi betegségek, ízületi fájdalmak, sérülések, ficamok, zsibbadások esetében.

A manuálterápiás kezelésünk ellenjavallatai: a gerinc daganatos elváltozása, nyaki borda, nagyfokú csontritkulás, a nyaki erek meszesedése, kiszakadt porckorong sérv, nyitott hátgerinc, csigolya becsúszás, csigolya ívszakadás, heveny gyulladásos állapot, fejlődési rendellenesség, friss gerincsérülés, a műtétek utáni 6–8 hetes időszak.

Gerinctartó izomzati masszázst szeretnék